sâmbătă, 2 martie 2013

Comunicarea si cuvintele

                                                     Comunicarea si cuvintele.

Comunicarea este esentiala pentru a ne intelege unul pe altul,fara comunicare ,asupra anumitor lucruri putem avea o interpretare gresita a anumitor actiuni,bazandune doar pe presupuneri,si nu pe concret(realitate).Adesea vedem pata pe coala de hartie si nu coala,adeseori vedem barna din ochii altora si nu barna noastra.

EXista un mod simplu de a evita sau de a lamuri unele lucruri ,acesta se cheama comunicare.
Intradevar unele lucruri pot deveni chiar agresive sau chiar sa aiba tendinta obsesiva,de aceea trebuie sa fim atenti in gesturi in cuvinte pentru ca fiecare gest cuvant este o sabie cu doua taisuri,poate indrepta sau poate sa produca dezastre(rani,crima verbala,stari de disconfort si chiar depresie sau nebunie sau alte forme similare).Biblia spune ca:" Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, şi din cuvintele tale vei fi osândit."Matei12/35-37.Sa nu faci pe apropele tau prost sau nebun,Matei 5/22.
Dar in toate lucrurile este esential sa le comunicam celorlalti, daca nu ne place ceva legat de ei in realatia 
fata de noi,sau prin cuvant de indreptare ,daca consideram ca nu sunt pe o cale buna,insa cu nota " a nu ne crede nici mai mult nici mai putin decat cea ce suntem",si sa nu fim nici jignitori si nici insistenti daca mustrarea nu este primita. Si sa fim pregatiti si de  un raspuns care sa ne arate ca noi  am tras concluzii nefondate,gresite,si sa ne smerim...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu